Kindvriendelijke inrichting met dank aan…


In het MDCK staan kind en gezin centraal. Alle zorg organiseert zich rondom het kind. Niet andersom. Eén plek om je verhaal te vertellen, voor medisch- en/of psychologisch onderzoek, voor een interview en voor behandeling. Dat vraagt om een veilige, kindvriendelijke omgeving. En dat kost geld…

Wanneer een kind vanuit een onveilige en/of stressvolle situatie bij het MDCK binnen komt, bieden we onze hulp graag aan in een warme, huiselijke en kindvriendelijke omgeving. Met speciale kindermeubels in de wachtruimte en in verhoor- en spelruimtes. Met mooie wolkenplafonds in de wachtkamer en de onderzoeksruimte. Met kleurrijke afbeeldingen op de muren. Met speelmateriaal en boekjes. Met fleurige licht- en zichtwering.

Voor dit soort voorzieningen, die het verschil maken, is binnen reguliere budgetten weinig ruimte. Daarom werd gezocht naar sponsoren om een kindvriendelijke inrichting financieel te realiseren. En die vonden we!

De kindvriendelijke inrichting van het Multidisciplinair Centrum Kindermishandeling Kennemerland is mogelijk gemaakt door:

 • Dr. Hofsteestichting
 • Stichting ZaBaWas
 • Goede Doelen Stichting Talent
 • Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid
 • MF Foundation
 • Stichting Sporters in Actie
 • Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport
 • Stichting Lions helpen kinderen
 • Pro Kids IJmond
 • CEAN architecten
 • Heijmans bouwbedrijf

Dr.HofsteestichtingZabawasZorg en ZekerheidMF FoundationSporters in ActieRadissonBlu