Fotoverslag opening MDCK door HKH Prinses Beatrix


Prinses zet laatste bouwsteen

Met het zetten van de gouden bouwsteen in een muur, opende Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix woensdagochtend 18 november in Hoofddorp het Multidisciplinair Centrum Kindermishandeling Kennemerland (MDCK).

Vervolgens braken medewerkers van het MDCK door de muur naar buiten. De bouwstenen met wensen en ambities van alle genodigden, staan symbool voor alle organisaties die het centrum hebben opgebouwd om kindermishandeling te doorbreken. Om samen aan kinderen én hun gezin de hulp te geven die nodig is.

Vervolgens braken medewerkers van het MDCK door de muur naar buiten. De bouwstenen met wensen en ambities van alle genodigden, staan symbool voor alle organisaties die het centrum hebben opgebouwd om kindermishandeling te doorbreken. Om samen aan kinderen én hun gezin de hulp te geven die nodig is.

bouwstenen met wensen voor MDCK

Janet van Bavel (links), projectleider van het MDCK: “Ik ben trots dat we dit met alle organisaties mogelijk hebben gemaakt. Het is echt in het belang van alle kinderen om vanaf het begin op één plek en als één team samen te werken. In het MDCK gebeurt dat en staat de veiligheid van het kind voorop. Ook kijk ik terug op een mooie opening door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix.”

rondleiding in mdck

Tijdens de rondleiding in het centrum krijgt Prinses Beatrix uitleg van de betrokken organisaties over hun werk in het MDCK. Peter Brouwer, lid MDCK en werkzaam bij de Politie Noord-Holland vertelt over de kindvriendelijke studioverhoorkamer.

Prinses met theatergroep STUK

Meer foto’s op de Facebookpagina van het Spaarne Gasthuis »

Fotografie © Bastiaan van Musscher/Bmfotografie