Voor jongeren


MDCK voor jongeren

Je hebt (grote) problemen thuis. En het gaat niet over. Of je voelt je niet veilig. Bel dan met Veilig Thuis, telefoon 0800-2000 (24 uur per dag bereikbaar en gratis). Zij helpen je direct, of verwijzen je door naar het MDCK.

Als je bij het MDCK komt

Bij het MDCK willen we graag je verhaal horen. Zodat we een plan kunnen maken hoe we jou het beste kunnen helpen. En als het nodig is en kan, ook andere familieleden. Want het moet voor jou weer veilig worden.

In het MDCK is een medewerker met wie je kunt praten. Deze persoon is steeds bij je als je in ons centrum bent. Dit is jouw persoonlijke contactpersoon. Hem of haar kun je alles vertellen. Samen met je contactpersoon ga je met een aantal mensen praten. Soms word je ook lichamelijk onderzocht. Soms is het alleen praten. Je hebt bijvoorbeeld een gesprek met:

  • een arts die je gaat onderzoeken
  • iemand van jeugdzorg
  • een politieagent

Ook praten we met degene die jou mishandelt, met je ouders of met de mensen die voor je zorgen. Al deze gesprekken doen we op 1 plek: in het MDCK in Spaarne Gasthuis in Hoofddorp. Je hoeft dus niet steeds naar een andere plek. En je hoeft je verhaal niet steeds opnieuw te vertellen.

Niet zomaar doorvertellen

Wat jij in het MDCK vertelt, vertellen we niet zomaar door. Maar soms is het nodig voor jouw veiligheid om het toch met anderen te bespreken. Daarover praten we dan eerst met jou.

Het moet voor jou weer veilig worden. Het leven moet weer leuk en gezellig zijn. Daarbij gaan we je helpen.

Lees meer in de folder